Assistentes

Jannie1a

Janny Holwerda is dierenliefhebster in hart en nieren. Ze heeft samen met haar man een melkveebedrijf. Haar grote liefde is het Friese paard, maar ze heeft ook honden, konijnen, cavia's en katten. Met haar diploma voor dierenarts-assistente en haar 20 jaar ervaring is zij in staat te assisteren bij alle facetten van het werk in de praktijk.

 

SONY DSC

Pietsje Koster

Als klein meisje riep ik al dat ik dierenarts wilde worden, maar na een snuffelstage op het VMBO kwam ik er achter dat assistente zijn ook wel erg leuk is en heb vervolgens de keuze gemaakt voor de opleiding paraveterinair op het AOC Friesland te Leeuwarden. Hiervoor mocht ik in 2011 mijn diploma in ontvangst nemen.

Sinds oktober 2012 komt u mij tegen in de praktijk Terpelân, waar ik het onwijs naar mijn zin heb. Omdat geen dag hetzelfde is en je nooit weet wat de dag je gaat brengen is het werk zo afwisselend en leuk.

Thuis ben ik opgegroeid met honden, konijnen en hamsters. Op dit moment hebben we een rhodesian ridgeback genaamd Mufasa. Ondanks dat het van oorsprong een leeuwen verjager is kan hij het goed vinden met mijn iets wat uit de kluis gewassen ex-kater Boefke. In mijn vrije tijd wandel ik graag met Mufasa, maar ben ik ook vaak te vinden bij mijn Friese paard Wander.