Header

Nieuwsbrief oktober/november '15

 In deze nieuwsbrief willen we jullie vertellen over de open dag, handige herfsttips geven, een aantal ditjes en datjes op een rij. 
En wat er op de agenda staat in de herfstmaanden.

---

Kom binnen en beleef mee!

Zaterdag 3 oktober a.s. van 10.00 tot 13.00 uur open dag

Zaterdag 3 oktober openen wij onze deur tijdens de Landelijke Open Dag Dierenartsen van 10.00 tot 13.00 uur.

Neem deze dag een kijkje achter de schermen. Om te zien hoe de operatiekamer er uit ziet, waar en hoe uw huisdier na de operatie wordt verzorgd. En kom er achter hoe röntgenfoto's worden genomen of hoe een bloedonderzoek gaat. 

Doe mee met de quiz en win mooie prijzen. Ga mee met diverse rondleidingen of bekijk alles op eigen houtje. Mocht u vragen hebben kunt u deze ten alle tijden stellen, zelfs onder het genot van een bakje koffie of thee met wat lekkers.

Er is van alles te zien en te doen voor groot en klein!

Iedereen die komt krijgt een herinnering mee naar huis en ook aan uw huisdier wordt gedacht.

Volg ons ook op facebook

 

---

Dierenfotograaf

Van 10 - 13 uur is er een dierenfotograaf aanwezig om uw huisdier(en) op de foto te zetten. Lijkt u dit leuk? Geef u dan snel op via info@terpelan.nl of via 0519-561322. We weten graag van te voren met welke huisdieren u komt om de wachttijd zo kort mogelijk te houden.

---

Herfsttips 

• Pas op voor eikels, kastanjes en dennenappels. In eikels zit een giftige stof, genaamd looizuur. Die veroorzaakt hevige buikkrampen, vaak in combinatie met braken en diarree. Het kan zelfs tot nierfalen en de dood leiden. Beukennootjes bevatten blauwzuur. Ook kan een eikel, kastanje of dennenappel klem komen te zitten in een darm waardoor er chirurgisch moet worden ingegrepen.

• Stokken. Veel honden spelen graag met stokken en takken. Ze dagen hun baasjes uit om ze weg te gooien. Doe dit niet, want stokken kunnen hele nare en lelijke wonden in bek en keel, maar ook in de slokdarm veroorzaken, met ernstige gevolgen..

• Het is weer eerder donker 's avonds; zorg dat uw hond en/of kat goed zichtbaar is in het donker voor het verkeer, met bijvoorbeeld een lampje aan de halsband, reflecterende halsband of een reflecterend vestje.

• Het eind van het jaar komt weer in zicht, begin vroegtijdig met trainen tegen vuurwerkangst. Bel of mail met de praktijk voor tips.

---

Ditjes en Datjes

Wist u dat:

• Vlooien en teken nog steeds actief zijn, waardoor vlooien- en tekenbestrijding nodig blijft?

•  Cavia's en konijnen heel vaak gebitsproblemen hebben door verkeerde voeding?

• Dat er honden zijn, die het ruiken als het suikergehalte van hun baasje met diabetes te hoog of te laag is?

• Poezen als ze ca. 7 maanden zijn krols worden en al eerder gesteriliseerd (gecastreerd) kunnen worden? 

---

Agenda

• Zaterdag 3 oktober a.s Open dag.

·         In de herfstvakantie van 19 oktober t/m 23 oktober 10% korting op de sterilisatie/castratie van uw kat.

·         Bij aankoop van een zak gezondheidsvoeding  voor de hond in november gratis een zakje gezonde beloningsbrokjes.

---